Известие

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Повдигане на колата

Колеги, моля за съвет.

Колата е 156 SW 1.9 jtd facelift. Когато я купувах видях че е много ниска отпред . Колата е на някакви червени пружини и амортисьори (забравих марката ще подледна довечера и ще редактирам) и е адски ниска(кората на двигателя е на не-повече от 10 см от земята- ще приложа снимки по-късно). За лятото нямам проблеми- е опирам тук там но не е фатално(малко съм я счупил на места кората). Но идва зима и с нашите почистени улици си мисля че ще имам сериозни проблеми с височината. И тук е моето питане: Как мога да повдигна колата без да ми се налага да купувам комплект амортисьори и пружини?

В краен случай ще купувам комплект окачване - но ми се иска ако има какво да направя без покупка на комплект да опитам.

Благодаря предварително.
    156 SW sigpic 1,9 JTD

Няма как.

Comment

suspension

Първоначално публикувано от m__to Покажи съобщение
      Колеги, моля за съвет.

Колата е 156 SW 1.9 jtd facelift. Когато я купувах видях че е много ниска отпред . Колата е на някакви червени пружини и амортисьори (забравих марката ще подледна довечера и ще редактирам) и е адски ниска(кората на двигателя е на не-повече от 10 см от земята- ще приложа снимки по-късно). За лятото нямам проблеми- е опирам тук там но не е фатално(малко съм я счупил на места кората). Но идва зима и с нашите почистени улици си мисля че ще имам сериозни проблеми с височината. И тук е моето питане: Как мога да повдигна колата без да ми се налага да купувам комплект амортисьори и пружини?

В краен случай ще купувам комплект окачване - но ми се иска ако има какво да направя без покупка на комплект да опитам.

Благодаря предварително.
      Може и да не купуваш окачване, има много колеги, които биха били щастливи да си размените пружините
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

да не са много ниски гумите?
        JTD 105+

Comment

Продай пружините и си сложи обикновени, аз така направих.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
            да не са много ниски гумите?
            205/60/15 са ми гумите не мисля че е от тях.

Прикачвам и снимки. Eibach Federn e окачването. Между предната гума и калника едвам едвам успях да си набутам ръката за да зачистя марката на окачването. Има и снимки на вече счупената кора.
            Attached Files
            156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

тя кората май виси бая. мойта е 5 пръста висока ама не ми опира никъде
              JTD 105+

Comment

Не виси. При смяна на ремъци ролки и масло специално гледах да я закачим. Всички болтове са си на място.
                156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

Вариант 1: Пускаш тема във форума за някой колега със същото предно окачване, който иска спортно такова, виждате се, разменяте ги за негова сметка (все пак спортното е доста по-скъпо) и си готов.

Вариант 2: Купуваш си стоково окачване (2-ра ръка пружини + нови амортесьори най-добре) и след това си продаваш тези, които са ти на колата !
                  ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

амортесьорите ако са здрави е излишно да ги сменя
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Или си вземаш гуми ---/65/15, 16
                      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Working...
                      X